De oftest stillede spørgsmål om Odeo Flare MK3

Du er her

   
                                        

Hvad er Odeo Flares synlige afstand?

 • "Odeo Flare er synlig på mindst 3NM afstand!: I en test foretaget af Auckland City Police i New Zealand sammen med Auckland Kystvagt (der var uvidende om testen), blev Odeo Flare spottet og rapporteret som et nødblus på 4NM afstand.
  Hollandske "LifeBoat Service" har for "Zeilen Magazine" udført en test hvor Odeo Flare blev spottet på 4NM afstand.
  I Storbritanien har "Yachting Monthly" udført en test i klart månelys, hvor Odeo Flare blev spottet på en afstand på over 3NM."

Er Odeo Flare farlig at se på?

 • " NEJ, LED er ikke farlig så kortvarig øjenkontakt er ikke farlig. Naturligvis kan det aldrig anbefales at se direkte på en meget stærk lyskilde".

Hvis Odeo Flare bliver ødelagt, hvordan skal det så bortskaffes?

 • "Der er ingen bortskaffelses problemer med Odeo Flare. Det kan bortskaffes som normalt affald. Batterierne bortskaffes efter normal procedure for batterier".

Kan Odeo Flare sendes med posten?

 • "JA, der er ingen problemer med at benytte postvæsnet hverken i Danmark eller andre lande. Det er faktisk den forsendelsesmetode vi selv oftest benytter".

Kan jeg medbringe Odeo Flare på et fly?

 • "JA, det er sikkert at medbringe. Flyselskabet kan dog bede dig om ikke at have det i håndbagagen".

Vil andre vide at Odeo Flare er et nødblus?

 • "JA, Odeo Flare har samme visuelle karakteristika som et konventionelt nødblus, men ”brænder” i betragteligt længere tid. 5 timer ved kontinuerligt brug og længere ved afbrudt brug. Herudover bliver SOS signalet vist i intervaller, som beskrevet i COLREGS billag 4".

Flyder Odeo Flare hvis jeg taber det i vandet?

 • "JA, den er udviklet af sø- og redningsfolk og dette var et design krav, så den kan naturligvis flyde og er vandtæt".

Kan Odeo Flare benytte almindelige AA batterier?

 • "Odeo Flare leveres med Litium Jern Disulfid batterier, der også fås i løs handel. Disse batterier har den ønskede holdbarhed og kapacitet, de virker i temperaturer mellem -40 og +60gr.C. Det er en god ide at have ekstra sæt, der kan give dig 5 timers ekstra brugs tid. I nødstilfælde kan alle AA batterier bruges, dog vil brugs tiden mindskes".

Kan jeg efterlade Odeo Flare ombord i vinter?

 • "Ja, du kan godt efterlade det ombord, i en garage eller skur, så længe temperaturen er mellem -40 og +60gr.C. Odeo Flare MkII er fremstillet af korrosions fri materialer".

Er Odeo Flare godkendt under SOLAS regulativet?

 • "Ikke endnu. Odeo Flare er designet med SOLAS kravene i tankerne og der søges for Type godkendelse. Kommercielle fartøjer skal indtil godkendelse forligger, stadig anvende pyrotekniske nødblus".

Hvorlanger Odeo Flares holdbarhed?

 • "Odeo Flare leveres med batterier, det har 14 års holdbarhed. Hvis batterierne skiftes regelmæssigt med korrekte batterier og ellers opbevares passende er holdbarheden næsten uendelig".

Hvadbetyder Odeo?

 • "Omni-directional-electro-optical".